0895 055 733 info@velomasters.eu

You can shop both as "Guest" and "Registered user"

Categories
Filters

Brands


Pinarello Bicycles

Джовани "Нани" Пинарело е роден във Вилорба, Италия през 10.07.1922 г. Любовта му към велосипедите и вродената му дарба на несломим боец го подтиква да преследва професионална кариера в колоезденето. По време на тази героична ера за колоезденето с тежки терени и знаменити съперници, Джовани успява на привлече вниманието към себе с над 60 победи и на 20 години печели "la Popolarissima" в Тревизо ( състезание, което отваря вратите към професионалното колоездене ). 

През 1953 г. в Тревизо той основава едноименната компания "Pinarello" . Работейки здраво и влагайки сърце и душа в ръчно изработените велосипеди, компанията постига и първата си значима победа в Tour de l’Avenir през 1961 г. Пинарело започва да придобива слава и да измества по-големи марки по него време.

През 1975 г. Пинарело печелят обиколката на Италия и се утвърждават като лидер сред производителите.

През 1988 г. в семейния бизнес влиза Фаусто Пинарело - син на Джовани Пинарело, който продължава традицията и стремежът на баща си. Той започва работа на 17 години и както казват в Тревизо - "от този момент, той започва да диша само хляб и гуми". В същата година печелят и обиколката на Франция.

През 90-те години Фаусто решава да инвестира в малък немски отбор, който има затруднение да си намери спонсор. За по-малко от година Team Telekom се превръща в доминатор. В края на 90-те на сцената излизат Fassa Team, които обединяват сили с Pinarello и резултатa е още повече победи. Това е период, който се счита за един от най-значимите по отношение на техническите иновации - ражда се модела Dogma, който се превръща в символ за най-напредничав велосипед. Моделът е носител на най-много отличия, а компанията се превръща в най-титулуваната в света на колоезденето.